Друштво

ŽELJKO BOJOVIĆ: RODITELJI ĆE DOBITI INFORMACIJU PRIJE POČETKA ŠKOLSKE GODINE

Iako su već počele pripreme za početak nove školske godine, još nema zvaničnih informacija gdje će biti raspoređeni učenici OŠ „Milan Vuković“ na Savini, koja je, po odluci Ministarstva prosvjete, zatvorena zbog bezbjednosti djece jer se objekat nalazi na klizištu. Po riječima direktora škole Željka Bojovića, Ministarstvo prosvjete i škola će na vrijeme obavijestiti roditelje o početku nastave.

– Veoma je važno da izađemo sa preciznom i jasnom informacijom, kako ne bismo stvarali dodatnu zabunu kod roditelja. Čekamo sigurno rješenje, a sve će se znati prije početka školske godine, i sa takvom konačnom informacijom ćemo izaći u javnost – kazao je kratko Bojović.

Škola na Savini zatvorena je zbog nestabilnosti terena i oštećenosti zgrade u kojoj je prethodne godine boravilo oko 750 učenika. U Ministarstvu prosvjete smatraju da je disperzija učenika u druge osnovne škole na području hercegnovske opštine najbolje rješenje do završetka sanacije terena i objekta. Suprotnog mišljenja su roditelji, koji ne žele da im djeca putuju do škola koje se nalaze na hercegnovskoj rivijeri ili Sutorini. U rješavanje ovog problema uključila se i opština Herceg Novi predlažući adaptaciju dva prostora – bivše upravne zgrade ,,Prvoborca“ u Meljinama i Doma omladine u Starom gradu. Lokalna uprava je iskazala i spremnost da finansira radove, međutim komisija Ministarstva prosvjete je procijenila da zgrada ,,Prvoborca“ ne ispunjava uslove, dok je objekat u Starom gradu i dalje opcija za smještanje učenika  nižih razreda.

-U cilju što efikasnijeg rada opština Herceg Novi angažovala je Agenciju za izgradnju i razvoj Herceg Novog, te zatražila da izradi predmjer i predračun građevinskih radova potrebnih za adaptaciju Omladinskog centra, na način koji su predstavnici Ministarstva naveli kao neophodan da bi se predmetni prostor mogao staviti na raspolaganje osnovnoj školi “Milan Vuković” . Opština je 2. avgusta uputila dopis Ministarstvu prosvjete i zatražila saglasnost na osnovu koje se može otpočeti sa radovima, te očekujemo odgovor-saopštili su iz kabineta predsjednice opštine.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close