Култура

ZLATNA NISKA MEDALJA ZA  HERCEGNOVSKI  PLESNI KLUB „ FENIX“ 

Članovi hercegnovskog  plesnog kluba “FENIX”  postigli su novi uspjeh i  osvojili šest  prvih mjesta i pet  zlatnih pehara na Međunarodnom dance open-u održanom  nedavno  u Nikšiću.

Za solo contemporary koreografiju  u kategoriji pčelice, Morena Lutovac je osvojila  prvo mjesto izvodeći  numeru    “Ratnica za mir” koju je osmislila koreograf  Olivera Pustinjak.

Morena   je  modernim baletom  počela da se bavi 2016. godine  kada je imala samo tri i po godine. Na prvom takmičenju  održanom takođe  u Nikšiću  osvojila je sa  svojom grupom  prvo zlato. Uspjesi su se nizali  i narednih godina na državnim i svjetskim takmičenjima pa je   do sada Morena napravila lijepu kolekciju u kojoj su   tri zlatne, jedna  srebrna i  jedna bronzana medalja. Čak sedam zlatnih nanizala je za  grupne nastupe. Učestvovala je i na IDO takmicenju u Makedoniji i Bugarskoj. Ljetos je sa klubom Fenixs učestvovala   u revijalnom dijelu  plesnog festivala  u Slovačkoj.

Nikšić je za članove „Fenix-a“  očigledno inspirativan. Jer su osim talentovane Morene osvojili  i dva prva mjesta i dva  pehara    za formaciju show dance i contemporary u  kategoriji  pčelice a za koreografije  “This is me” i “Ocean” koreografa  Anđele Damnjanović.

U kategoriji  juniori  za formaciju   2 show dance i 1 contemporary   nagrađene su   zlatnim peharima koreografije  “Psycho”, “Cabare”, “Return to nature/The last of the Mohicans” .  Koreografije potpisuje  Olivera Pustinjak.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close